Οδηγίες χρήσης μαγειρικών σκευών

Οδηγίες για τα Μαγειρικά σκεύη  με Αντικολλητική Επίστρωση

Πριν την πρώτη χρήση

Αφαιρέστε την συσκευασία. Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε ήπιο καθαριστικό. Πλύνετε το σκεύος με υγρό πιάτων - σφουγγαράκι & χλιαρό νερό (προσοχή το  συρματάκι από την μια πλευρά του σπόγγου μπορεί να προκαλέσει φθορά στο σκεύος) Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Συντήρηση-Καθαρισμός

Μην χρησιμοποιείτε όξινα καθαριστικά ή καθαριστικά που χαράσσουν την επιφάνεια των σκευών.
Αποφύγετε το σύρμα κουζίνας. Σκουπίστε με μαλακό πανί ή πετσέτα. Μετά από κάθε πλύσιμο αλείψτε το σκεύος ομοιόμορφα με ελάχιστο λάδι & αφήστε να προ-θερμανθεί για ένα λεπτό στην μαγειρική εστία.
Κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων.

Προστασία της Αντικολλητικής Επίστρωσης

Μην κόβετε με μαχαίρι τρόφιμα μέσα στο σκεύος &  μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά ή αιχμηρά αντικείμενα για το ανακάτεμα του φαγητού. Προτιμήστε μόνο αξεσουάρ κουζίνας από σιλικόνη ,άκαυστο πλαστικό, ή ξύλο.
Η υπερθέρμανση βλάπτει την αντικολλητική επίστρωση των σκευών & μειώνει την αντικολλητική της δράση. Αν ένα σκεύος έχει ζεσταθεί υπερβολικά, απενεργοποιήστε (σβήστε) την μαγειρική εστία & αφήστε το σκεύος να κρυώσει.
Ποτέ μην θερμαίνετε τα αντικολλητικά σκεύη άδεια ή με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία πάνω από 2 λεπτά.

Προστασία Γυάλινου Καπακιού

Ορισμένα σκεύη έχουν γυάλινο πυράντοχο καπάκι, όμως ποτέ μην ρίχνετε κρύο νερό σε ένα ζεστό γυάλινο καπάκι για να κρυώσει καθώς υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα το θερμικό σοκ να ραγίσει το κρύσταλλο.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Για εξοικονόμηση ενέργειας τοποθετείστε το κάθε σκεύος σε μαγειρική εστία ίσης ή μικρότερης διαμέτρου από τη διάμετρο του σκεύους.
Με αυτή την διαδικασία εκμεταλλεύεστε πλήρως την θερμότητα των μαγειρικών εστιών & προστατεύετε τις λαβές από υπερθέρμανση.

Ασφάλεια

Φροντίστε να έχετε σε επίβλεψη το σκεύος όταν κοντά σας είναι παιδιά. 
Για να αποφύγετε τον κίνδυνο εγκαύματος από την υπερχείλιση ή το πιτσίλισμα λαδιού, χρησιμοποιείτε  βαθύ σκεύος για τηγάνισμα & μην το γεμίζετε πάνω από τη μέση με λάδι.
Μην χρησιμοποιείτε καπάκι χωρίς εξαεριστήρα διαφυγής ατμού &  μην αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία ( μέγιστη θερμοκρασία λαδιού 200°C )